Thursday, December 25, 2008

naomi wolf's ten steps to a police state



1. Angst
. creëer een afschrikwekkende binnen- en/of buitenlandse vijand of een probleem - terrorisme, Irak, Iran, CO2, Kredietcrisis
2. Kampen. Creëer een gulag (zoals Guantanamo Bay en andere kampen die nu in de VS door de FEMA zijn gebouwd. In Europa worden ze in de zuidelijke landen opgezet.
3. Nieuwe paramilitaire eenheden inrichten. Creëer een paramilitaire klasse (zoals Blackwater USA en andere groepen die bijvoorbeeld al bij de Katrina-ramp zijn ingezet) Het lijkt erop dat in de VS Mexicanen worden ingezet. In Europa zou ik inzetten op moslims uit Noord Afrikaanse landen. Nu al worden aparte legereenheden geformeerd om in ter zetten tegen burgers. In het Engelse budget voor het leger voor 2009 wordt rekening gehouden met oproer vanuit de middenklasse.
4. Controle systemen. Ontwikkel een binnenlands surveillance systeem. Verkeersgegevens en content telefoon, email. Voertuigbewegingen, betalingsverkeer, CCTV, lifetime medische gegevens etc.
5. Infiltratie. Val burgergroeperingen lastig d.m.v. infiltratie, desinformatie, etc.
6. Arrestaties. Pak mensen willekeurig op en laat ze willekeurig weer vrij. Zoals dit gebeurt bij mensen die op de terrorist watch list staan.
7. Ontmoediging. Richt je op bepaalde belangrijke individuen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat kritische rectoren, professoren, journalisten enzovoorts ontslagen worden of geen nieuw werk kunnen vinden. Dit kan door desinformatie, maar ook door structurele veranderingen in regelgeving aan te brengen.
8. Journalisten conformeren. Controleer de pers. Sociaal en structureel. Pak onder het mom van staatsveiligheid of andere redenen journalisten op, of verspreid zelf valse berichten en propaganda.
9. Shaming. Noem het verraad wanneer mensen het niet met je eens zijn. Zoals George W. Bush bijvoorbeeld sinds 2006 via de Military Commisions Act het recht heeft om willekeurig wie een 'enemy combatant' te noemen en op te pakken.
10. Noodtoestand. Oorlog. Roep de noodtoestand uit en schort daarmee de normale juridische procedures uit