Wednesday, December 10, 2008

De teloorgang van NRC Handelsblad



Vroeger las ik ‘m dagelijks. Het was tot tien jaar terug een leuke krant. Liberaal, niet zuur, wat elitair. Prettig aan de ogen ook.

Nu is het NRC verworden tot het blaadje van de nette conformist. Het is de spreekbuis van het Openbaar Ministerie en de Nederlandse staat in het algemeen.

Berichten in lijn met de agenda van de overheid worden geplaatst en uitvergroot. Berichten in strijd met de PR van de staat worden domweg niet geplaatst.

Vaak zelfs speelt de krant een partijtje mee met het verspreiden van aperte leugens ter ondersteuning van de staats PR.

Leuk voorbeeld is de zaak Joris Demmink, SG van het OM. NRC Handelsblad wist te melden dat uit onderzoek bleek dat Demmink niets te verwijten viel “brandschoon” , terwijl er feitelijk geen onderzoek is gedaan!

NRC weet wat goed voor u is!

Wel een domme leugen lijkt me want de stukken, aangiften incluis, staan op internet! Er is en karrevracht aan informatie over Demmink.

Lux et Libertas? Duisternis en slavernij komen eerder als we deze apparatchiks verder laten pennen, mocht u het mij vragen.

Het probleem is dat men denkt zich te kunnen informeren door een courant op te slaan of de treurbuis op te zetten. Dit gaat dus niet meer.

De gratis kranten zijn, voor zover ik heb kunnen achterhalen, wel onafhankelijk en niet gelijkgeschakeld met de overheid. Ze doen wel wat zeer aan de ogen helaas. De Pers kent een redelijk kwalitatieve maar risicoloze berichtgeving. Wel hebben ze Balkenende eens ontmaskerd als stiekeme billenknijpert. Dat wel. NRC Volks. etc. schreven er niet over (non issue).

De oude kranten zijn allen gelijkgeschakeld.

De stichting Democratie en Media is eigenaresse van PCM en deze club is weer eigenaresse van NRC, Volkskrant, Parool, Trouw.

Els Swaab is voorzitter van deze stichting. Zij is tevens bestuursvoorzitter van de organisatie Common Purpose. Een aan de EU, de ECFR (zie note 1) en het Royal Institute of International Affairs gelieerde organisatie die "leaders voor de post democratic era” rekruteert en facilteert. In de UK wordt zwaar gerekruteerd in de lokale repressieve macht. Politie, Justitie, Leger, Douane, Belastingdienst en andere cruciale lokale overheidsdepartementen.

In Amsterdam hebben meer dan 120 mensen geparticipeerd in het “Matrix programma” (echt, zo heet het!) van deze club. In de kolommen van de "kwalitatieve" Nederlandse couranten van mevrouw Swaab kunt u tevergeefs naar berichten over Common Purpose speuren. Belangrijker dan wat er wel in de Pravda stond is wat er niet in te lezen viel.

Hiermee hebben we dus een krankzinnig tweede voorbeeld van de teloorgang van NRC Handelsblad.

Gewoon mondje dicht terwijl mensen als Geert Mak, Job Cohen, Felix Rottenberg Arthur Docters van Leeuwen (AFM), Tom de Swaan (ABN Amro), Alexander Rinnooy Kan (ING), Pieter Tordoir (Kamer van Koophandel Amsterdam), Reurt Gisolf (vml. Rechtbank Amsterdam), Sijbolt Noorda (UvA), Jelle Kuipers (Politie), John Leerdam (Tweede Kamer), Erik Gerritsen (gemeentesecretaris Amsterdam) actief bij de programma’s betrokken zijn.

De krant weet beter wat goed voor u is. Zegt u dat abootje op even op?

(komende weken meer over Common Purpose)

NRC - heeft naar mijn smaak het grootste Pravda gehalte, direct daarna volgt natuurlijk de Volkskrant met Broertjes als hoofdredacteur (over 9/11: "Ik geloof alleen Bush.") (vriendje koningshuis) (Bilderberger?) en vervolgens de Telegraaf (met overheidsagent Sjuul Paradijs als hoofdredacteur).

Trouw – heeft wel een dissidente columnist, maar is verder naar mijn smaak zeer politiek correct.

FD – geen idee – ik zoek soms nieuws in die krant maar ze leggen de vinger maar nooit op de zere plek.

AD - tja

De Belgische Morgen is wel erg links en dus overheidsminded, maar niet zuur en durft te schrijven over pedofiele overheidsnetwerken. Ze hebben balls.

Ik lees momenteel de Telegraph on line , de Daily Mail en de Independent. Bij de laatste in ieder geval de stukken van Robert Fisk. Beste journalist op aarde.

Note 1: na vragen hierover: CFR staat voor Council on Foreign Relations. De club is door o.a. Rockefeller in de jaren ‘20 opgericht en is opgezet om een globale agenda “weg te zetten” in de zichtbare politiek. Brezinski heeft veel zitten schaven aan de CFR. Cheney is een tijd voorzitter geweest. Mensen zijn vaak verbaasd als ik ze vertel dat alle Bushes lid zijn, of lid zijn geweest. Maar ook Obama komt uit de CFR. Zijn vrouw Michelle speelt een majeure rol binnen de CFR betreffende gezondheidszorg programma's. Veel andere rekruten van Obama komen uit de CFR. Hillary en Bill Clinton: beide CFR. Al Gore? Uiteraard.

ECFR is de Europese branch en is gelieerd aan de EU.

Uiteraard weinig tot niets hierover in NRC Handelsblad.

Note 2: voor het eerst een bericht in de Main Stream Media, de FT, over de New World Order.