Wednesday, April 22, 2009

commentaar van een niet ingewijde


Een comment van "WTR" op NuJij:

Common Purpose is niets anders dan een trainings- en workshopprogramma voor bestuurders, directeuren en managers, met name die net in een nieuwe functie zijn begonnen.

Ik heb er zelf in Engeland aan meegedaan en had een jaar lang een keer per maand gelegenheid om me te informeren over de maatschappij en economie van de plaats en omgeving waar ik net was begonnen als directeur van een onderneming. Je bent met 50-60 mensen iedere maand een dag bij elkaar, je bezoekt instellingen, je neemt deel aan workshops en gespreksgroepen, en er zijn de hele dag lezingen en ontmoetingen. Centraal thema is altijd leiderschap, omdat je in je functie verantwoordelijk bent voor andere medewerkers.

Zo ging één programmadag over Misdaad en Justitie, je begint met praatjes van de politieagenten en de hoofdcommissaris van het gebied waar je werkt, je bezoekt het politieburo, bent een uurtje met een politiepatrouille onderweg en bezoekt een jeugdgevangenis en de rechtbank. Tussendoor zijn er presentaties en workshops, gespreksgroepen, en is er gelegenheid om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Dezelfde dagen zijn er voor andere thema's, zoals Industrie en Handel, Onderwijs, Gezondheidszorg, enz.

Vertel maar hier aan fout is.

Ik heb het artikel gelezen en de link naar een artikel van een ex-marinier, die beweert dat dit een foute organisatie is die probeert via NGOs mensen op strategische posities te plaatsen die voor multiculturele samenleving en een federalistisch Europa zijn. Een complot dus volgens de auteur, tegen de 'gewone mensen'. De associatie met 9/11 is volslagen onzin.

De deelnemers aan het Common Purpose programma hebben allemaal een verantwoordelijke positie in een bedrijf of organisatie, moeten mensen aansturen en proberen met andere instellingen projecten op te starten, bijvoorbeeld stedebouw of een nieuw product of dienstverlening, hiervoor fondsen, mensen en partners te werven, markten te creeëren en openen en zo werkgelegenheid en welvaart te creeëren. En wellicht ook iets dat zinvol is en inspiratie voor anderen.

Dat de auteurs van deze artikeltjes daar niets van snappen lijkt me duidelijk.


"WTR" gaat helaas niet in op de probleemstelling. Hij vind dit niet nodig omdat hij zelf een positieve ervaring heeft met CP.