Saturday, April 4, 2009

btw hervorming? nee, stap op weg naar wereldtirannie!


In cc reactie IV:

Heer van Donk, saluut,

U stelt dat HGR overreageert op de Btw veranderingen die aanstaande zijn.

Nu vraag ik U, bent U ondernemer? Want dan zou U toch anders praten, zo durf ik te stellen.

Om te beginnen, heer Van Donk, is de Btw het monster dat de staat 68% van haar buit oplevert.

Voorts is de Btw een belangrijk middel om de natie tot financiële verslaglegging te dwingen.

Het feit dat een ondernemer, van een ambtelijk collaborateur afhankelijk is voor zijn teruggave voorbelasting, maakt hem afhankelijk van die klerk en dus slaaf. Voor ondernemers met lage marges - maar ook voor anderen - betekent die teruggave zijn brood. Een schrijftafelklerk kan een ondernemer dus gemakkelijk aan de hongerpaal zetten.

De ondernemer houdt zijn boeken bij vanuit angst voor verlies van zijn brood.

Verder heeft de fiscus met zijn Btw-plicht vat op de rest van de administratie van de onderneming. Landen die slechts een post facto boekhoudplicht kennen, zijn altijd landen zonder omzetbelasting.

Tot zover mijn belangrijkste bezwaren tegen de huidige Btw slavernij.

Tot nu toe is het zo dat een ondernemer die is gevestigd buiten Nederland geen Btw hoefde te berekenen voor diensten die hij in Nederland verrichtte. De vestigingsplaats van de onderneming was maatgevend. Dit is gemakkelijk en tijdbesparend, zowel voor de entrepreneur als zijn klant.

Tegenwoordig kunnen de ondernemer EN zijn klant er dus nog voor kiezen de grens over te trekken. Dat is prettig want vandaag zijn de regels en de mores anders aan de overzijde. Over de grens stappen of “stemmen met de voeten” is een keuzevrijheid die als een doorn in de ogen van vale klerken en hun broodheren steekt. Zij ketenen U liever vast en houden U als slaaf.

Nee, heer Van Donk, ik ga zelfs verder dan HGR. Ik zie in deze maatregelen een grote stap naar supranationalisering van belastingen, een belangrijke pijler onder de te vormen financiële tirannie. De staatscollaborateurs hebben hun punt gescoord en het individu heeft keuzevrijheid ingeleverd.

Heer van Donk, het is geen overdreven reactie. Nogmaals: deze Btw hervorming is een grote stap op weg naar een werelddictatuur, of de New World Order die de G20 nu openlijk bij de naam heeft genoemd.

Mark my words! Mark my words! Het lijkt zo klein, dit Btw hervorminkje, maar transactiebelastingen en productiebelastingen zijn de eerste heffingen die snel naar supranationale inning kunnen bewegen. En dit kan slechts zolang wordt geheven op de plaats van de transactie. Dan kan de ondernemer op Mars zitten, Btw heffen zal hij!

Straks wordt de boekhouding - pre facto - getoetst door een onder de VN ressorterend orgaan dat wereldwijd belast is met VAT Compliance. Verder gaat er gewerkt worden met een “bail” systeem, gecombineerd met (staats)(transactie)banken die worden ingezet als tolgaarder. Alles is al bedacht en gepland. De "burger" moet er alleen nog even aan wennen.

Sinds Rousseau is de particulier via het sociaal contract verworden tot burger. Nu heeft een evolutie naar totale slavernij plaats.

Toekomst natuurlijk, maar nogmaals: mark my words.

Hier is een levensgrote ijzeren bal die aan Uw voet geklonken, heer Van Donk.

U voelt nog niks, want U heeft nog niet bewogen.

U bent een boiling frog heer Van Donk,

Spring uit de pan nu het nog kan,

and enjoy the fight!

IV