Sunday, February 25, 2007

Topinkomens - de markt versus de collectieve sector - Numico


Koersverloop tot 22/2.
Er is roering over het inkomen van een topman een onderneming in de private sector. Concreet: Jan Bennink van Numico.

Feiten:
  • Het inkomen is gebaseerd op een vrijwillige afspraak gemaakt in 2002 over de uitwisseling van individueel opgebouwde waarden.
  • Nu is voldaan aan de voorwaarden binnen die afspraak, heer Bennink heeft voor Numico geproduceerd en heer Bennink wordt aldus betaald.

De vrijwilligheid van de vrije markt voorziet erin dat anderen of belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de gang van zaken, hun aandelen Numico kunnen verkopen of besluiten geen producten van Numico aan te kopen.

Opinies:

  • “Het is te veel geld en de overheid moet ingrijpen.”

We kunnen ervan uitgaan dat de verbolgen vakbondsbestuurders en andere linkse kerkgangers geen berekeningen hebben gemaakt. We hebben het dus werkelijk over opinies.

Het venijn zit ‘m erin dat deze lieden werkelijk vinden dat de overheid dwangmaatregelen moet gaan toepassen tegen mensen met hoge bezoldigingen.

Het blijkt ook dat de protesten uitsluitend komen uit de collectieve sector. (de verticale sector) De inkomens uit deze sector worden uitsluitend gegenereerd uit middelen die onder dwang aan de werkelijke economie (de horizontale sector) worden onttrokken.

Heer Bos bijvoorbeeld, (één van de protestors) verdient zijn geld door waarden aan het leven van anderen te ontrekken. Heer Bennink daarentegen, verdient zijn geld door waarden aan het leven van anderen toe te voegen.

Moreel gezien is er dus meer mis met het inkomen van Bos dan met Benninks inkomen.

Volgaarne meer waanzinnig hoge topinkomens in de private sector dus.