Thursday, January 15, 2009

De Verenigde Arbeiders Radio Amateurs


van de site van Kat:

Beschuldigingen door de Turkse journalist Burhan Kazmali aan het adres van Vara journalist Sina Can:

*Sinan Can heeft geprobeerd hem te laten stoppen met het doen van onderzoek in de zaak-Demmink. Daarbij heeft hij Kazmali ‘een dure auto’ aangeboden.

*Sinan Can handelt in hechte samenwerking met het Ministerie van Justitie. Hij bezocht Kazmali ‘met een persoon die zei voor het Nederlandse Ministerie van Justitie te werken’.

*Sinan Can proobeerde Kazmali door het bieden van geld een verklaring te laten publiceren op zijn website die was opgesteld door Joris Demmink.

*Sinan Can heeft ten overstaan van Kazmali gedreigd ‘de reputatie van advocate Adele van der Plas te zullen breken’. De advocate heeft hierover brieven geschreven aan Harm Brouwer, de hoogste man van het OM en aan haar deken van de Orde van Advocaten.

*Sinan Can heeft ten overstaan van Kazmali gezegd dat Baybasin ‘in de gevangenis zal sterven’.

*Sinan Can heeft samen met zijn ‘team’ de broers van Baybasin ontmoet ‘in Ankara en in het buitenland’ waarover zij stukken hebben opgemaakt ‘die reeds in het bezit zijn van de Nederlandse Koninklijke familie en het Ministerie van Justitie’.

*Sinan Can bereidt een publicatie voor in Turkije die de reputatie van Baybasin definitief moet breken onder de titel ‘De val van een drugsbaron’.

*Sinan Can heeft pogingen gedaan Tukse media tegen betaling van geld artikelen tegen Baybasin te laten publiceren.